top of page

Пловдивският митрополит Николай прие кмета на Община Стамболийски г-н Петър Неделев



На 15 октомври Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай прие кмета на Община Стамболийски г-н Петър Неделев, зам.-кмета г-жа Ваня Костадинова, председателя на Общинския съвет г-н Константин Смиленов, кметовете на населени места и директорите на училища в общината.

Срещата се проведе в новата сграда на Пловдивската митрополия.

Заедно с Владиката гостите посрещнаха: Преосвещените епископи Белоградчишки Поликарп и Смолянски Висарион – викарии на митрополита, архимандрит Максим – епархийски духовен надзорник, свещеник Ангел Ангелов - духовен надзорник, и г-жа Недка Чолакова - завеждащ Културно просветния отдел на митрополията.

По време на разговора беше обсъден въпросът с изучаването на предмета „Религия Православие“ в учебните заведения на територията на Общината. Митрополит Николай показа на градоначалника и неговите колеги учебните помагала за изучаването на предмета и ги запозна с тяхното съдържание.

Градоначалниците и учителите изразиха предаността си към архипастиря на Пловдивска епархия, и изразиха готовност да съдействат и помагат според силите и възможностите си в делото на Пловдивската епархийска църква.


Текст и снимки от сайта на Пловдивска митрополия.

コメント


bottom of page